[elementor-template id="6252"]
شكر في درنة
שוקור בדארנה
Home מבזקים שמנו עוקב: מצב הסושיאל בליגת העל

שמנו עוקב: מצב הסושיאל בליגת העל

by Shokor



sportFive1231026 (צילום: ספורט 5)

צילום:
ספורט 5


מדברים לאוהדים (מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)

מדברים לאוהדים (מאור אלקסלסי) | צילום:
ספורט 5


תאהבו את זה, תתכחשו לזה, תשנאו את זה, תסלדו מזה. את האמת, זה כבר לא כל כך משנה מה אתם חושבים על הרשתות החברתית, אבל אין צל של ספק שהן כבר מזמן הפכולהיות חלק בלתי נפרד מחיינו. אם אתם מהדור ה"עתיק" של פייסבוק, חובבי הסטוריז באינסטגרם, אנשי הציניות של הטוויטר או אולי כבר הצלחתם לקפוץ אל הדור הבא של האתגרים והטרנדים בטיק טוק – אני מניח שאחת מהפלטפורמות האלה (לפחות) נמצאת על המסך שלכם מדי יום.

מאז שנת 2000 פחות או יותר, אנתרופולוג לונדוני בשם דניאל מילר כתב מספר מאמרים שעוסקים בהתנהגות של בני אדם ברשתות החברתיות. יחד איתו, חוקרים רבים נוספים מנסים להסביר את הקשרים בין המתחזקים בין האדם לבין הטכנולוגיה וכיצד מצליחים גופים וארגונים, דרך הרשתות החברתיות, להשפיע על העוקבים שלהם ולגרום להם תחושת שייכות. בפשטות; רשתות חברתיות יכולות לספק הרבה מראות על ההתנהגות וההתנהלות בתוך ארגונים וגופים. במקרה של מועדוני ספורט (כי הרי לשם כך התכנסנו), הרשתות יכולות להשפיע רבות על החיבור של המועדון עם הקהל, על הפצת הערכים של הקבוצה ולמעשה הן מהוות חלק משמעותי וטוטאלי במערך הדוברות של המועדון.

החשיבות הגדולה של הרשתות החברתיות היא ככל הנראה גם הסיבה שמנהלת הליגה משקיעה מאמצים רבים בתמיכה ובעידוד מועדוני ליגת העל להשקיע בתוכן שלהן. המנהלת מעמידה בונוס בסך 150,000 ש"ח עבור קבוצות שעומדות במלוא הסטנדרטים הנדרשים. כסף שנגרע מקבוצה מסוימת על אי עמידה בסטנדרטים מועבר לקבוצות אחרות וכך – נוצרת רשת תמיכה הכוללת גם תמיכה בעריכת סרטונים ובגרפיקות.

אז לקחנו את קבוצות ליגת העל והעמדנו לרגע את הרשתות שלהן מול המראה שלנו. משום שעל טעם ועל ריח אין להתווכח, חשוב להדגיש שהכתבה היא לא "דירוג יכולות". דרך שלוש הרשתות החברתיות פייסבוק, אינסטגרם וטיק-טוק (כרגע, המנהלת לא מחייבת בטוויטר), ננסה להבין כיצד משתקפת תדמית המועדון ונגלה תוצאות מפתיעות – למרות פערים תקציביים שניכרים בין הגדולות לקטנות. לסיום נקנח כמובן, איך לא, בטבלת דירוגי העוקבים של רשתות ליגת העל.

נציין לחיוב (כמעט) את כל קבוצות ליגת העל שמחזיקות כיום אתר אינטרנט שוטף, ענייני ומעודכן. הקבוצה היחידה שאתר האינטרנט שלה לא מתעדכן באופן שוטף היא הפועל חדרה. הקבוצה היחידה בליגה שאין לה אתר אינטרנט היא סקציה נס ציונה. שתי קבוצות עדיין ללא עמוד טיקטוק והן בני סכנין וסקציה נס ציונה.

*הנתונים בכתבה נאספו לפני מספר ימים. חשוב לציין שייתכן והמספרים כבר אינם מדויקים משום שהשתנו, בעיקר בטיק-טוק שם כל קבוצות הליגה פתחו את העמוד רק לאחרונה

* דירוג הפייסבוק נעשה לפי לייקים ולא לפי עוקבים

Source link

Related Posts

BShokor.Net