מחקר חדש של גוגל על הרגלי גלישה מגלה כי עבור הגולש המצוי, אפילו מהירות של 400 מילי-שנייה, שזה בערך הזמן שלוקח לנו למצמץ, זה יותר מדי, ואם האתר שרצה להגיע אליו לא עולה תוך שניות – הוא כבר ידלג לאתר הבא. מהנדסי גוגל מצאו קשר ישיר בין המהירות שבה אתרי אינטרנט עולים לבין תנועת הגולשים באתרים הללו.
כך, למשל, סביר להניח כי אתר אינטרנט שאיטי יותר מהמתחרים שלו ב-250 מילי-שנייה יאבד את הגולשים. עם זאת, בדיקה שעשו מומחי מיקרוסופט מצאו כי הגולשים מוכנים לגלות סבלנות רבה יותר כלפי סרטון או תמונה שנטענת על גבי האתר, אבל הם לא מוכנים להשלים עם תוצאות חיפוש או אתר שלם שעולה לאט. הם פשוט מוותרים על הכניסה אליו.
בטלפונים הסלולריים המהירויות איטיות יותר, וזאת בגלל מקלטי ה-WiFi ומקלטי האנטנות הקטנים שיש להם עוצמה הרבה פחות גדולה משל נתב ביתי סטנדרטי. לפי גוגל, לדף אינטרנט ממוצע לוקח 9 שניות לעלות בטלפון נייד – שנות אור לעומת המהירות המצופה במחשבים רגילים, שעומדת על כ-6 שניות לאתר, תלוי במיקום שרתי האתר. אם למשל אתם נמצאים בישראל ורוצים לגלוש לאתר ישראלי, טעינתו המלאה אמורה להסתיים בתוך 3.5 שניות. יותר מזה – והאתר נמצא בבעיה.
אבל לא רק הגולשים מפתחים חוסר סבלנות לאתרים איטיים. כבר לפני שנה וחצי שינתה גוגל את אלגוריתם החיפוש שלה כך שיציג אתרים מהירים יותר בראש תוצאות החיפוש. ההסבר שגוגל סיפקה היה שאתר איטי משפיע לרעה על חווית הגלישה ולכן עליה לסנן את האתרים האלו, לעשות להם "סלקציה" אם תרצו. עם זאת, הרלוונטיות של החיפוש עדיין נותרה גורם הסינון העיקרי כך שגם אם תחפשו אתר ספציפי שהוא במקרה גם איטי – גוגל עדיין יציע לכם אותו.