בציונות הדתית־עוצמה יהודית החליטו להימנע מקרבות הדקה התשעים והגישו את הרשימות מוקדם. אלא שגם הפעם זה לא עבר חלק לחלוטין; רק שעה קלה לפני הגשת הרשימה שלשום קיבל יו"ר נעם ח"כ אבי מעוז את ההצעה להשתבץ במקום ה־11 ברשימה, לאחר שדרישתו לקבל את המקום החמישי או השישי לא התקבלה. ההסכמה הושגה לאחר לחצו של יו"ר הליכוד בנימין נתניהו, שנפגש במשך שעה ארוכה עם הרב צבי טאו, מנהיגה הרוחני של מפלגת נעם.
יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' החליט לנצל את השריונים העומדים לרשותו וצירף לרשימה את מזכ"ל בני עקיבא העולמית אוהד טל, ששובץ במקום ה־12. בשריון נוסף הוצב משה סולומון במקום ה־14 ברשימה, ודחק לאחור את צבי סוכות שהקדים אותו בבחירות המקדימות של הציונות הדתית. במפלגה היו מי שכעסו על השריונים, שמשבשים את רצון הבוחרים בפריימריז.
זמן קצר לפני הגשת הרשימה הגיע סוכות למשרדו של סמוטריץ', ומחה על השינוי ועל עיתויו – ברגע האחרון. בסביבת סמוטריץ' הסבירו שלאור האיחוד עם נעם עלה צורך לאזן את הרשימה באמצעות צירופו של טל, שמגיע מאגפים מרכזיים יותר של הציבור הדתי־לאומי ועוסק בנושא התפוצות. עוד הוסבר שם כי שריון סולומון נעשה במסגרת סיכום כולל עם נתניהו. סמוטריץ' המליץ לנתניהו לשריין בליכוד את סגן יו"ר מח"ש לשעבר משה סעדה, ובכך למנוע את הצטרפותו לשקד. שריון סעדה בליכוד דחק את צגה מלקו, משוריינת נוספת, למקום ה־37, ועל כן נאות סמוטריץ' לקדם ברשימתו את משה סולומון, שאף הוא בן העדה האתיופית.
שלשום הודיע נתניהו על השריונים שלו במפלגה, ובהם עמיחי שיקלי, עידית סילמן ומשה סעדה, במקומות 14, 16 ו־28 בהתאמה. “כולם מוכשרים, כולם ראויים, לכולם יש הישגים כל אחד בתחומו", העיד עליהם נתניהו. “יחד עם כל הנבחרת שלנו נביא ארבע שנים יציבות לישראל עם ממשלה לאומית חזקה ויציבה". בליכוד התרעמו על כך שתא"ל במיל' גל הירש לא שוריין במפלגה, אולם לנתניהו היו שיקולים משלו: הוא העדיף לשריין מועמדים מקרב הציבור הדתי, במאבקו על הקול הסרוג.
איילת שקד, שרצה כעת ברשימת הבית היהודי, גיבשה את הרשימה יחד עם שותפה החדש יוסי ברודני. שקד התלבטה אם להציב במקום השלישי מועמד חדש שידחק את אמיתי פורת ואת ח"כ יום־טוב כלפון אל מחוץ לרביעייה הראשונה. לבסוף הוצבה עו"ד ניצנה דרשן־לייטנר, יו"ר ארגון שורת הדין העוסק במאבק כלכלי בארגוני הטרור, במקום הרביעי ברשימה, ופורת נותר במקום השלישי.
אתמול בשעות הבוקר היו מי שהשתעשעו עדיין באפשרות הריצה המשותפת של שתי מפלגות השמאל מרצ והעבודה, אולם יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי מיהרה להגיש את רשימת מפלגתה ובכך סגרה את הגולל על האפשרות הזאת ובלמה לחצים אחרונים מצד מנהיג הגוש, יאיר לפיד. “אמרתי מהרגע הראשון שאני מאמינה בריצה נפרדת, זה יותר טוב לגוש", הבהירה מיכאלי.
השר עמר בר־לב, שהתמודד על הנהגת מפלגת העבודה מול מיכאלי וחש פגוע גם מתוצאות הבחירות הפנימיות – שבהן נדחק למקום התשיעי, שאינו ריאלי לפי הסקרים – התלבט אם לפרוש מהמרוץ. מיכאלי סירבה לבקשתו לשריין אותו ולהקפיצו למקום גבוה יותר. עם זאת, הוא קיבל הבטחה לתפקיד והחליט להישאר.
גם במרצ הגישו אתמול רשימה בהתאם לתוצאות הפריימריז, ללא שריונים נוספים. שם היו שמחים לרוץ יחד עם העבודה, אך משהדבר לא צלח הם ייאלצו להיאבק שוב באימת אחוז החסימה ולגייס את תומכיהם. מהמפלגה נמסר אתמול כי “מרצ חזקה וממשיכה להתחזק, נהיה דופן שמאל גדולה, חזקה ומשפיעה בממשלת לפיד".
במחנה הממלכתי, מפלגתם של גנץ־סער־איזנקוט, בחרו להמשיך עם האותיות ״כן״, ששימשו את מפלגת כחול לבן בבחירות לכנסת ה־24. השרים פנינה תמנו־שטה, יפעת שאשא־ביטון ומתן כהנא, שמייצגים כל אחד ממרכיבי המפלגה, הגיעו יחד להגיש את הרשימה ומסרו לתקשורת: “אנחנו רוצים לראות את בני גנץ בראש הממשלה. נגיע ליותר מ־18 מנדטים".
רשימת ש"ס לכנסת היא העתק־הדבק מהכנסת היוצאת. בראש הרשימה שובץ אריה דרעי, שכזכור פרש מהכנסת במסגרת עסקת טיעון, אך כעת ישוב לכהן. בהמשך הרשימה שובצו, לאחר הח"כים המכהנים, עוזריו של דרעי שקודמו לכנסת, וכן לראשונה נציג אשכנזי במפלגה הספרדית, יוסי גלנט, בניסיון למשוך מצביעים חרדים מיהדות התורה. מנגד, ביהדות התורה שובץ במקום השישי דוד אוחנה, המייצג את “בני התורה הספרדים". שניהם במקומות לא ריאליים.
אמש, סמוך לסגירת הגיליון, סימן השאלה היחיד היה קשור להתמודדות המשותפת של חד"ש ותע״ל עם בל״ד. עיקר הוויכוח בין הצדדים נסב על השאלה אם הסיעה המשותפת תתחייב במערכת הבחירות שלא להמליץ לנשיא – לאחר הבחירות – על יאיר לפיד כמועמדה לראשות הממשלה.
מוקדם יותר אתמול היה נדמה שהמפלגות השיגו הסכמות ביניהן, והבהירו שאין בכוונתן להיכנס לקואליציה. נוסח ההסכם קבע כי הגוש הפרלמנטרי הערבי לא יהיה חלק מהמחנות שמתחרים על השלטון, ויישאר באופוזיציה. משם ינסו להשפיע ולהשיג הישגים, אך ללא פשרות בעמדות הפוליטיות. עוד נקבע כי בניגוד להמלצה החריגה של חד"ש ותע"ל על יאיר לפיד אצל נשיא המדינה לאחר הבחירות הקודמות, הפעם תידרש התייעצות סיעתית בעניין.
מלבד המחלוקת בשאלת התמיכה בלפיד, חלקי הרשימה המשותפת גם לא הסכימו בשאלת הרוטציה. במקום השישי ברשימה מוצב מטאנס שחאדה; בל"ד דרשו אמש שהמקום הזה יישאר שלו, והחובה לפרוש באמצע הקדנציה תחול מהמקום השביעי בלבד. שאר החברות לא הסכימו לדרישה. במפלגות הערביות חוששים משיעור הצבעה נמוך במגזר, תוצאה של היעדר אמון במערכת הפוליטית, שמתבטא גם בסקרי דעת הקהל.
עם סגירת הרשימות מתברר כי לפחות שלושים חברי כנסת, ובהם ח"כים ותיקים ובכירים ושרים מכהנים, אינם צפויים להמשיך לכנסת הבאה – אם בשל בחירתם לפרוש מהזירה הפוליטית ואם משום שנבחרו במקומות נמוכים. הנה חלק מהשמות: צחי הנגבי, יובל שטייניץ, אורלי לוי־אבקסיס, קטי שטרית, פטין מולא, נפתלי בנט, שירלי פינטו, אבתיסאם מראענה, יעקב ליצמן, אוסאמה סעדי, בנימין בגין, מאיר יצחק הלוי, ג׳ידא רינאווי־זועבי, מאזן גנאים, נחמן שי, ניצן הורוביץ, תמר זנדברג, עמר בר־לב, עיסאווי פריג' וניר אורבך.
עם הגשת הרשימות לא יתאפשרו עוד חיבורים פוליטיים, ויחל שלב העתירות והערעורים לבית המשפט נגד מועמדים ומפלגות. בציונות הדתית כבר הודיעו שיעתרו לפסול את הסיעות הערביות. הרחש־בחש הפנים־מפלגתי יפנה את מקומו למערכת הבחירות עצמה, ולמאבק על קולו ועל ליבו של הבוחר.